samen sterk en duurzaam

Ervaringen deelnemers

Door: Paul Beversluis
Datum: 03-07-2013
Onderwerp: Mijn ervaring met de meterwissel Liander:

Onze panelen zijn geplaatst en alles verliep naar wens.......behalve Liander. Die kwamen pas 13 dagen later om de meter te verwisselen. Dus 13 dagen geen teruglevering. We hadden gevraagd om een domme meter en dat is bevestigd door Liander. Desondanks kwam de monteur toch met een slimme meter en hij had geen domme meter bij zich. Drie dagen daarna kwam hij terug met een domme meter. Dus nog eens 3 dagen zonder profijt.

De meter werd geplaatst, het betreft een Landis+Gyr meter. De meter heeft een minuscuul displaytje waarop met intervallen van 10 seconden 4 standen kunnen worden uitgelezen. De meter was nieuw, dus alles stond op 0.

De volgende dag bleek dat geen van de meterstanden klopte en dat er geen teruglevering werd geregistreerd werd. Direct Liander gebeld. Daar vertelde ze me dat het normaal is dat nieuwe meters zichzelf nog moeten inregelen.
Dat proces duurt 10 dagen!!! Dus weer 10 dagen zonder teruglevering!!! Het is natuurlijk idioot dat ze dit soort informatie niet bij de installatie geven.

Contact

Hoe zijn uw ervaringen met de zonnepanelen en met uw energiebedrijf en netbeheerder?

Ga naar het invulformulier.
Na ontvangst zetten wij uw artikel op de website.